Turska magija


Turska magija

Istočne kulture su oduvijek privlačile mnoge po svojoj egzotici, povijesti i nekim drugačijim pogledima na svijet, počevši od perzijskih careva do turskih sultana. Zemlja koja je Europi približila magiju Istoka svakako je Turska , koja je putevima moćne grčke Bizantije ostavila svoj trag u pojedinim europskim područjima.
Kao što je već poznato, na ovim prostorima je još uvijek popularno proricanje budućnosti tehnikom gledanja u šolju, koje je ovdje prisutno iz perioda slavnih turskih vremena. Međutim, postoje i mnoge druge tehnike koje se i danas koriste, ali koje nisu toliko poznate širim masama.

Jedna od njih je svakako turska magija za ljubav. Ovoj čaroliji pomažu divovi koji se prizivaju noću kad su najaktivniji i najuslužniji, pomoću šifriranih zapisa Kurana i uz pomoć vidovnjaka. Tilsumi ili šifrirane poruke, pišu se na različite načine. Neki se od njih ispisuju na staroj odjeći voljene osobe ili na listu bijelog papira. Važno je naglasiti da je za što bolje djelovanje ove turske magije, čija je svrha natjerati nekoga da se zaljubi i uzvrati ljubav, najbolje je da se tilsumi pišu na jajetu crne kokoške. Nakon toga to isto jaje treba skuhati i zakopati u pepeo vatre na kojoj je bilo kuhano. Četrdeset dana kasnije, turska magija čini da se i potpuno nezainteresirana osoba zaljubi.

Ono što je svakako poznatije,  jeste čuveni “hodžin zapis” za kojeg se misli da koristi samo crnoj magiji . Ovi zapisi, koji tvore dijelove Kur’ana, su zapravo zapisana molitva i svete riječi, pa služe i kao zaštita. Hodžin zapis može pomoći ili odmoći u zavisnosti od namjene. U našim krajevima više je poznat po svom negativnom djelovanju, a obzirom da suTurci vrsni poznavatelji magijskih učenja, većina obreda je nepoznata širim masama, pa je snaga ove magijenekontrolirana, najviše zahvaljujući njenim šamanskim korjenima. Kako turska magija spada u najmoćniju, njene čini se ne skidaju na klasične načine, već imaju svoja pravila i obrede koji su poznati samo vrhunskim iscjeliteljima.

Oglasi

About dervismirsad

Skidanje crne magije, sihira i uroka

Posted on 20/06/2014, in Crna magija and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Komentiraj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: